Yritysjärjestelyt

Ajoittain liiketoiminnassa vastaan tulee tilanteita, joissa liiketoiminnan organisaatio on järkevää muuttaa. Kyseessä voi olla esimerkiksi yrityskauppa tai oman liiketoiminnan muutoksista kumpuava tarve uudelleen järjestellä konsernin toimintoja.
Saadakseen parhaat hyödyn rakennemuutoksista kannattaa järjestelyt suunnitella huolella. Veroriskien huomioiminen ja tarpeettomien verokustannusten minimointi ovat merkittävä suunnittelukohta yritysjärjestelyjen yhteydessä.

Autamme asiakkaitamme niin järjestelyjen suunnittelussa kuin toteutuksessakin.

Sukupolvenvaihdos

Omasta yrityksestä luopumiseen liittyy aina paljon tunteita, olipa luovutuksen saaja oma sukulainen, yrityksen johtoporras tai täysin ulkopuolinen taho. Sukupolvenvaihdoksista onkin sanottu, että ne ovat 90 prosenttisesti tunnetta ja 10 prosenttisesti juridiikkaa. Arvioituihin lukuihin tarttumatta on selvää, että sukupolvenvaihdokseen on haastava ja monitahoinen järjestely, johon liittyy lukuisia kysymyksiä niin juridiikan kuin myös rahoituksen ja henkilösuhteiden puolelta. Verotus on vahvasti läsnä vaikuttamassa sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Onnistunut sukupolvenvaihdos vaatii monipuolista osaamista, kärsivällisyyttä ja huolellista suunnittelua.

Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus sukupolvenvaihdosten suunnittelusta ja toteuttamista erikokoisille yhtiöille mitä moninaisimmissa tilanteissa. Tarjoamme asiakkaillemme koko sukupolvenvaihdosprosessin kattavia ratkaisuja.

Monipuoliset veropalvelumme